پتینه دیوار

پتینه دیوار

فهرست

پتینه یکی از معروف ترین انواع هنر در زمینه دکوراسیون داخلی است که به اندازه ای تنوع دارد که می‌تواند هر فردی با هر نوع سلیقه و سبک هنری را راضی نگهدارد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این هنر حتما به مقاله معرفی هنر پتینه کاری مراجعه کنید.

دیوار در دکوراسیون داخلی ساختمان بخش مهمی به شمار رفته و پتینه دیوار یکی از بهترین روش ایجاد تغییر و تنوع در دیوارها است. امروزه پتینه دیوار به‌ عنوان جایگزین رنگ ‌آمیزی محسوب شده و می‌تواند تغییرات چشمگیر و جذابی را در دکوراسیون ایجاد نماید. 

ما در این مقاله به دلیل اهمیت پتینه کاری دیوار، بسیاری از تکنیک‌های جذاب آن را به شما معرفی خواهیم کرد. اگر می‌خواهید اطلاعات کاملی در این زمینه بدست بیاورید تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

مواد لازم برای پتینه کاری روی دیوار

  • شابلون در ابعاد مختلف
  • فوم برای تهیه استنسیل
  • ماژیک
  • کاتر
  • خمیر چوب یا خمیر بسکت
  • کاردک
  • قلم مو در اندازه‌های مختلف
  • پرایمر
  • رنگ اکریلیک یا روغنی
  • رنگ طلایی
  • دستکش یکبار مصرف
  • ماسک
  • عینک محافظ چشم
  • پیشبند
  • انواع ورق
  • روغن شاپان

طرز تهیه خمیر پتینه

برای تهیه خمیر پتینه ۲ قاشق غذاخوری با پودر مل را با کمی چسب چوب مخلوط کرده تا خمیری غلیظ ایجاد شود. از این خمیر برای پتینه روی انواع سطوح استفاده خواهند کرد.

انواع پتینه دیوار

پتینه مخملی یا ولوت

امروزه یکی از روش‌هایی که برای رنگ آمیزی دیوار مورد استفاده قرار می‌گیرد، پتینه مخملی است. در این تکنیک، پودر مخمل یا الیاف مخمل را با استفاده از دستگاه مخصوص بر روی دیوار می‌باشند.

همانطور که از نام این نوع پتینه مشخص است، بر روی دیوار سطحی مخملی ایجاد کرده که به منسوجات مخملی بسیار شبیه می‌باشد.

برای اجرای این پتینه از پودرهای مختلفی مانند پنبه، پلی استر و ریون استفاده شده که پیاده سازی این تکنیک باعث جذابیت و زیبایی بیشتر دیوار می‌شود.

از پنبه ولوت می‌توان برای فضاهای مختلف مانند هتل، محیط اداری و منزل استفاده کرد. همچنین با اجرای این تکنیک دکوراسیون داخلی ساختمان را می‌توان جلوه خاصی بخشید.

 

پتینه مخملی یکی از انواع مدلهای پتینه روی دیوار
پتینه کالچه یا برجسته نوع دیگر پتینه روی دیوار

پتینه کالچه یا برجسته

پتینه کالچه که به نام پتینه خمیری معروف است بر روی سطوح دیوار اجرا خواهد شد. این نوع پتینه کاری در مقایسه با پتینه‌های رنگ روغن و پتینه‌های آکریلیک، از ماندگاری بالاتری برخوردار است. 

برای اجرای پتینه برجسته از یک نوع خمیر خاص استفاده شده که این خمیر دارای خاصیت بافت پذیری و ضخامت پذیری بالایی است. خمیر پتینه به علت رنگ پذیری بالا، به راحتی می‌تواند با رنگ‌های پایه آب ترکیب شده و مورد استفاده قرار گیرد.

در پتینه برجسته برای ایجاد بافت می‌توانید از مصالح پودری و مواد دیگر نیز با توجه به نوع پروژه استفاده کرده و طرحی زیبا را بر روی دیوار اجرا نمایید.

پتنیه ماسه ای

پتنیه ماسه ای یکی از تکنیک‌های دیگر پتینه روی دیوار است که با نام سواحلی هم شناخته می‌شود. 

 برای اجرای این پتینه از رنگ‌های دکوراتیو ساحلی که دارای دانه های شنی هستند استفاده می‌شود. همچنین پتینه ماسه ای پس از اجرا بر روی دیوار افکت بسیار جذاب و زیبایی را ایجاد خواهد کرد.

پتنیه ماسه ای انواع پتینه دیوار
پتینه طرح سنگ جزو پرطرفدار ترین انواع پتینه روی دیوار

پتینه طرح سنگ

پتینه طرح سنگ که به آن کپی طرح سنگ هم گفته می‌شود، یکی از زیباترین تکنیک‌های پتینه کاری است. 

برای اجرای این مدل پتینه کاری با استفاده از ابزار و تکنیک‌های خاصی می‌توان یک دیوار معمولی را به سنگی گران قیمت و زیبا تبدیل کرد. 

طرح‌های پتینه طرح سنگ در انواع پتینه طرح سنگ تراورتن، پتینه طرح سنگ مرمر و … اجرا می‌گردند. 

همان طور که می‌دانید سنگ‌‎های موجود در طبیعت را می‌توان در طرح‌های زیبایی مشاهده کرد.

 بنابراین شما می‌توانید بدون اینکه برای خرید سنگ واقعی هزینه نمایید، تنها با استفاده از پتینه طرح سنگ، دکوراسیون ساختمان خود را تغییر داده و آن را لوکس نمایید. 

در این نوع پتینه کاری، با رنگ‌های مشابه با رنگ سنگ طبیعی، طرح‌های مختلفی را روی سطوح کپی کرده و با ایجاد رگه‌هایی طرحی مشابه با طرح سنگ طبیعی ایجاد می‌کنند.

پتینه کهنه کاری

پتینه کهنه کاری همان طور که از نام آن مشخص است، برای ایجاد بافت کهنه و عتیقه در سطوح مختلف استفاده می‌شود.

در این سبک از پتینه کاری با استفاده از رنگ‌های کهنه کاری و ابزارهای دیگر به دیوار حالتی کهنه و آنتیک می‌بخشیم.

این تکنیک، برای افرادی که به سبک کلاسیک علاقه مند هستند بسیار مناسب می‌باشد. 

یکی از مواردی که باید توجه کنید این است که قبل از اجرای کهنه کاری باید سطح موردنظر را از هر نوع ناهمواری و پستی پاک کرده تا نتیجه نهایی کار به خوبی و با کیفیت اجرا شود.

پتینه کهنه کاری از جذاب ترین انواع پتینه روی دیوار است
پتینه ورق طلا یا نقره لوکس ترین پتینه دیوار

پتینه ورق طلا یا نقره

امروزه پتینه کاران برای زیبایی دکوراسیون ساختمان از ورق طلا و نقره استفاده می‌کنند. این ورق‌ها به دو نوع عیاردار و بدون عیار تقسیم بندی می‌شوند. در نظر داشته باشید ورق طلای عیاردار را ساخته شده از طلای خام می‌باشد.

نوع عیاردار این ورق در ساختمان‌های بسیار لوکس و گران قیمت استفاده می‌شود. ورق بدون عیار از فلزات دیگری ساخته شده که به علت اینکه از نظر ظاهر به طلا شباهت دارد به آن ورق طلا می‌گویند. برای اجرای این تکنیک باید دیوار را سنباده زده و سپس از یک زیرساز پایه آب برای استحکام بیشتر استفاده نمایید.

در مرحله بعد باید چسب ورق طلا را به قسمت مورد نظر زده و حدودا چهار تا پنج ساعت صبر کنید تا چسب خوب خشک شود. پس از اینکه چسب کاملا خشک شد، ورق طلا را به آرامی بر روی قسمت‌های چسب خورده، قرار داده و فیکس می‌کنیم. در نهایت با یک برس نرم، اضافات ورق طلا را از روی سطح دیوار تمیز می‌کنیم. سپس با استفاده از قلم موی نرم، محلول لاک الکل را به قسمت‌های مختلف ورق طلا می‌زنیم.

در این مقاله با انواع پتینه دیوار آشنا خواهید شد.

پتینه میکروسمنت

میکروسمنت یک پوشش دکوراتیو می‌باشد که از سیمان میکرونیزه، پلیمر و کریستال‌ ساخته شده است. از پتینه میکروسمنت در دکوراسیون داخلی و خارجی مانند وان حمام، سرویس بهداشتی، شومینه، دیوارهای دکوراتیو، بالکن، حیاط خلوت استفاده می‌کنند. 

میکروسمنت دارای مزایای زیادی از جمله نظافت آسان، قابلیت ضدآب و نصب آسان است. این پوشش دکوراتیو در طرح و رنگ محدودیتی ندارد، پس قابلیت پاسخگویی به تمامی سلایق مشتریان را دارد.

پتینه میکروسمنت یکی از انواع تکنکیهای پتینه روی دیوار میباشد
پتینه اسفنجی جزو روشهای اجرای پتینه روی دیوار میباشد

پتینه اسفنجی

یکی از راحت ترین تکنیک‌های پتینه کاری، نوع اسفنجی آن است. برای اجرای پتینه اسفنجی، باید سطح مورد نظر را با رنگ کامل بپوشانیم. در مرحله بعد اسفنج را به رنگ دلخواه آغشته کرده و به شکل ضربه‌ای روی دیوار می‌زنیم. این پتینه را می توان به راحتی بر روی تمام سطوح اجرا کرد.

آموزش پتینه کاری روی دیوار

پتینه کاری روی دیوار با استفاده از ابزار مختلف و با استفاده از شیوه های مختلف انجام خواهد شد. جهت آموزش پتینه کاری روی دیوار توسط گروه پتینه کاری الهه پیروز این مقاله را بخوانید.

نمونه کار پتینه دیوار پذیرایی

پتینه دیوار(اناق پذیرایی)
پتینه دیوار(اتاق پدیزایی)
پتینه دیوار(اتاق پذیزایی)
پتینه دیوار(اتاق پذیزایی)
پتینه دیوار(اتاق پذیرایی)
پتینه دیوار(اتاق پذیرایی)

نمونه کارهای پتینه دیوار اتاق خواب

پتینه دیوار(اتاق خواب)
پتینه دیوار(اتاق خواب)
پتینه دیوار(اتاق خواب)
پتینه دیوار(اتاق خواب)

نمونه کار پتینه و نقاشی دیواری

انواع پتینه دیوار
انواع پتینه دیوار
انواع پتینه دیوار
انواع پتینه دیوار

برای دیدن سایر نمونه کارهای گروه هنری الهه پیروز می‌توانید به لینک های زیر مراجعه کنید.

پروژه برج دیپلماسی – تهران

پروژه مسکونی باهنر _ مشهد

پروژه تریبلکس ابوذر _ مشهد

مراحل اجرای پروژه پتینه

۱.ارزیابی

تیم پتینه کاری در این مرحله پروژه را از لحاظ متراژ، مکان پروژه و نوع متریال مورد نیاز بررسی می‌کند. چنانچه ساختمان شرایط مورد نیاز برای پتینه کاری داشته باشد، پتینه کاری را شروع می‌کنند.

۲.انتخاب سبک

گروه پتینه کاری در این مرحله با شما درباره سبک‌های مختلف پتینه کاری صحبت کرده و در رابطه با ویژگی هریک از انواع سبک‌های مدرن ، کلاسیک یا نئوکلاسیک به شما اطلاعات لازم را ارائه می‌دهد.

۳.ارائه طرح پیشنهادی

شرکت پتینه کاری در این مرحله، از شما در خواست می کند تا عکس‌های پروژه را ارسال نمایید. سپس با توجه به سبکی که انتخاب کرده اید، طرح را آماده کرده و بعد با شما قرار حضوری می‌گذارد. پتینه کار در این ملاقات، درباره طرح مورد نظر با شما صحبت می‌کند تا با همفکری یکدیگر بتوانید به یک طرح نهایی برسید.

۴.ارائه قیمت

در این مرحله، شرکت باتوجه به نوع متریال، سبک پتینه کاری، متراژ  پروژه و سایر موارد دیگر، قیمت نهایی را به شما اعلام می‌کند.

۵.استقرار تیم و اجرای آن طبق زمانبندی

در مرحله آخر، تیم پتینه کاری در محل پروژه حاضر می‌شوند. سپس پتینه کاری ساختمان را باتوجه به سبک انتخابی شما شروع می‌کنند. گروه پتینه کاری تمام تلاش خود را می کنند تا پروژه را طبق زمانبندی و با کیفیت  به شما تحویل دهند.

مراحل اجرای پروژه پتینه روی دیوار

پتینه کاری روی دیوار گچی

برای ایجاد پتینه دیوار گچی ابتدا دیوار را یک دست رنگ زده و بعد از خشک شدن دیوار، با استفاده  از خمیر پتینه، نوعی بافت روی دیوار ایجاد می‌کنند. سپس با استفاده از ورق و اکلیل بافت‌های ایجاد شده را شکیل تر خواهند کرد.

قیمت پتینه دیوار

قیمت انجام پتینه دیوار با توجه به عوامل مختلفی مثل متراژ، نوع تکنیک پتینه کاری، ترک‌های دیوار، نوع متریال، پیچیدگی و سختی کار متفاوت بوده و نمی‌توان برای تمام پروژه‌ها یک قیمت ثابت در نظر گرفت.

اگر می خواهید از پتینه کاری در ساختمان خود استفاده نمایید، برای اطلاع از قیمت کافیست تا با شماره شرکت تماس بگیرید.

تلفن‌های تماس جهت کسب اطلاعات بیشتر:

جمع بندی

ما در این مطلب برای آشنایی بیشتر شما با پتینه دیوار، سعی کردیم تا تکنیک‌های مختلف آن را معرفی کنیم. امیدواریم از این مقاله لذت برده باشید. همچنین اگر این مطلب برای شما مفید بوده، آن را می‌توانید برای علاقه مندان به هنر و پتینه کاری بفرستید تا با این هنر زیبا و جذاب بیشتر آشنا شوند.

آدرس گروه هنری الهه پیروز؟

تهران، خیابان میرداماد، خیابان شهید حصاری، پلاک ۴

اجرای پروژه پتینه به عوامل مختلفی مانند مساحت پروژه، نوع و کیفیت متریال، سبک پتینه کاری، پیچیدگی  کار و موقعیت جغرافیایی وابسته است.

بله، گروه هنری الهه پیروز علاوه بر اجرای پروژه‌های پتینه و نقاشی به صورت کاملا تخصصی در زمینه آموزش پتینه کاری و نقاشی دیواری هم فعالیت می‌کند.

این شرکت آماده خدمت رسانی به هموطنان در تمام شهرهای ایران است و همچنین گروه هنری الهه پیروز در خارج از کشور، از جمله دبی نیز پروژه‌های مختلف پتینه کاری را با موفقیت اجرا کرده است.

۳.۸/۵ - (۶ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *