آشنایی با گچبری دستی

گچبری دستی

فهرست

تعریف گچبری دستی

مرسوم است که بناها پس از پایان یافتن گچ کاری و سفید کاری ساختمان برای تزئین دیوار منازل اقدام به گچبری دستی می‌کنند. این کار نیاز به دقت و حوصله بالایی دارد. کیفیت متریال گچکاری نیز در خروجی کار بسیار موثر است. به منظور اجرای گچبری دستی نیازمند ابزار گچبری و ملات مرغوب هستیم. در نهایت گچکار، مایع گچبری را که با آب مخلوط شده است به خمیری انعطاف پذیر تبدیل کرده و با هنر خود آن را روی سقف، دور لامپ، ستون و دیوار قرار داده سپس با استفاده از ابزار گچبری شروع به پیاده کردن طرح‌های زیبا روی آن می‌کند. در ادامه با انواع مدل‌های گچبری دستی آشنا می‌شوید.
 

به منظور آشنایی با نحوه نقاشی گچبری توسط گروه الهه پیروز به این صفحه مراجعه نمایید.

انواع گچبری دستی

انواع گچبری‌های دستی

  • گچبری دستی سقف:
استفاده از گچبری زیبایی سقف‌ها را دو چندان می‌کند. این کار بهتر است به صورت دستی انجام شده تا ظرافت گچکاری حفظ شده و بتوان طرح‌های منحصر به فردتر ایجاد کرد.
  • گچبری دستی دیوار:
دیوارها بخش زیادی از هر خانه ای را تشکیل می‌دهند. بنابراین توجه به زیبایی آن از اهمیت زیادی برخوردار است. با وجود تنوع زیاد دیوارپوش‌ها  در سال‌های اخیر، باز هم گچبری دستی محبوبیت بالایی بین مردم دارد.
  • گچبری دستی ستون:
خانه‌هایی که دارای ستون هستند را می‌توان به راحتی با اجرای گچبری دستی روی آن‌ها بر زیبایی منازل افزود. تزئین ستون‌های داخل پذیرایی، آشپزخانه و کنار دیوار با گچبری دستی به صورت گرد و مربع سبب چشم نوازی دکوراسیون خانه می‌شود.
  • گچبری دستی دور لامپ:
این کار بسته به سلیقه مشتری انجام می‌شود. با گچبری دستی دور لوستر و لامپ به دلیل تابیده شدن نور به آن زیبایی سقف دو چندان می‌شود. برای گچبری دستی دور لامپ می‌توان هر سبکی استفاده کرد.

سبک‌های گچبری دستی

گچبری دستی این هنر زیبا و شکیل ایرانی به ۴ دسته مدرن، سنتی، کلاسیک و نئوکلاسیک تقسیم بندی می‌شود.

گچبری کلاسیک

در این سبک گچکار بیشتر از کنده کاری گل‌ها و درختان و یا خلق صورتک انسانی استفاده می‌کند. گچبری دستی در سبک کلاسیک دارای طرح‌های متقارن بوده و عموما در منازل لوکس و پذیرایی‌های لاکچری استفاده می‌شود. لازم به ذکر است نقوش انتزاعی نیز محبوبیت زیادی در پیاده سازی گچبری دستی کلاسیک دارد.
گچبری دستی کلاسیک

گچبری نئوکلاسیک

همانطور که می‌دانید نئوکلاسیک حد وسط سبک کلاسیک و مدرن می‌باشد. در واقع نوعی سبک کلاسیک مدرن شده با تغییرات جزئی. از گچبری دستی نئوکلاسیک در مکان‌هایی که نمی‌توان به طور کامل سبک کلاسیک را پیاده کرد استفاده می‌کنند. در این سبک خبری از شلوغی سبک کلاسیک نبوده و نقوش از پیچیدگی کمتری برخوردارند. همچنین در گچبری نئوکلاسیک از انتزاع بیشتری استفاده می‌شود.
گچبری دستی نئوکلاسیک

گچبری مدرن

نقطه مقابل گچبری دستی کلاسیک، گچبری مدرن است که بدون توجه به تقارن و بدون قاعده انجام می‌شود. حکاکی حیوانات به خصوص حیوانات خیالی در این سبک زیاد به چشم می‌خورد. همچنین از طرح‌های انتزاعی نیز در گچبری دستی مدرن خانه‌های نوساز استفاده می‌شود.

برای اطلاع از مراحل اجرای گچبری مدرن به مقاله آموزش گچبری مدرن رجوع نمایید.

گچبری دستی مدرن

گچبری سنتی

در گچبری دستی به سبک سنتی اکثرا از طرح بهشت و باغ روی سقف و دیوار منازل استفاده می‌شود. به طور کلی حکاکی پرنده‌ها و گل‌ها از جمله معروف ترین سبک‌های اجرا شده در گچبری سنتی است. رنگ‌های استفاده شده در گچبری سنتی عموما طلایی، سبز و قرمز است که متناسب با رنگ دیوارپوش‌ها و کفپوش‌ها انتخاب می‌شود.
 
گچبری دستی سنتی
مزایای گچبری دستی

مزایای استفاده از گچبری دستی

از جمله مزیت‌های اجرای گچبری دستی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. قابل اجرا در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف با سلیقه کارفرما
  2. دوام و ماندگاری بیشتر نسبت به گچبری پیش ساخته
  3. کیفیت بالاتر
  4. زیبایی و ظرافت بیشتر

معایب گچبری دستی

با وجود مزایای بیشماری که گچبری دستی دارد دارای معایب زیر نیز می‌باشد:

  • صرف هزینه بیشتر
  • طول کشیدن اجرای طرح‌های پیچیده و شلوغ

تفاوت گچبری‌های دستی و پیش ساخته

گچبری پیش ساخته و گچبری دستی هر یک ویژگی‌های خاص خود را دارد که باید بهترین روش با توجه به زمان، بودجه و سلیقه کارفرما انتخاب شود. مثلا گچبری پیش ساخته قیمت کمتری داشته اما نباید با پرداخت هزینه کم انتظار کیفیتی مانند گچبری دستی داشته باشید. مورد بعدی زمان اجرای گچبری است. اگر محدودیت زمان دارید بهتر است از گچبری پیش ساخته استفاده نمایید. استفاده از گچبری دستی به دلیل ظرافت بالا برای افرادی که وقت کافی برای این داشته و مشکل هزینه ندارند مناسب تر است به شرطی که این کار توسط متخصصین حرفه ای و کاربلد انجام شود.

برای آشنایی با طرح های گچبری دیوار اتاق خواب کلیک کنید.

مراحل اجرای گچبری دستی

مراحل گام به گام گچبری دستی

  • طراحی گچبری توسط گچکار
  • مشورت با کارفرما 
  • گچکار پس از تایید شروع به گچ اندازی می‌کند
  • گرته کردن نقشه روی کار
  • اقدام به دمپر زدن 
  • قلم زنی

آموزش گچبری در تمام سبک‌ها با تیم الهه پیروز

گروه الهه پیروز آماده اجرای گچبری دستی به سبک‌های مدرن، کلاسیک، نئوکلاسیک و سنتی با قیمت مناسب است. این گروه با استفاده از ابزارهای پیشرفته، متریال با کیفیت و بهره گیری از تخصص‌های لازم گچبری دستی را با دقت و سرعت بالا انجام می‌دهند. شما می‌توانید جهت مشاوره رایگان با کارشناسان ما از طریق شماره‌های زیر اقدام کنید.

تلفن‌های تماس:

سوالات رایج

۱.ابزار گچبری را نام ببرید؟

دم بر نقاله، پرگار، بومخوار، استامبولی، کاردک و ملات گچی

۲.شعب گروه هنری الهه پیروز؟

شعبه یک: تهران، خیابان میرداماد، خیابان شهید حصاری، پلاک ۴

شعبه دو: مشهد، بلوار وکیل آباد، بلوار هنرستان، بین هنرستان ۳۱ و ۳۳

۳.خدمات گروه حرفه ای الهه پیروز؟

  • پتینه کاری سقف و دیوار
  • نقاشی دیوار و سقف منازل
  • آموزش پتینه کاری و نقاشی دیواری

 

امتیاز دهید

پرسش و پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*