یکی از مزیتهای انجام پتینه کاری، قابل اجرا بودن در تمامی سطوح میباشد. پتینه روی چوب نوعی پوشش زیبا با رنگهای مختلف بوده که ظاهری متفاوت به وسایل چوبی میبخشد. برای انجام پتینه روی چوب باید به بافت و تراکم چوب دقت داشته باشید. این کار یکی از روشهای تغییر دکوراسیون به شیوه خلاقانه خواهد بود.
برای آشنایی بیشتر با هنر پتینه کاری توصیه میکنم حتما پتینه کاری را به طور کامل مطالعه کنید تا با مزیتهای این تکنیک زیبا بیشتر آشنا شوید.
مراحل آموزش پتینه روی چوب
پتینه روی چوب با جوهر رنگ
از جوهر رنگ به دلیل رقیق بودن به عنوان آستر رنگی استفاده خواهد شد. در صورت غلیظ بودن جوهر رنگ میتوان آن را با کمی تینر یا الکل صنعتی رقیق کرد. برای زدن جوهر رنگ بر روی چوب میتوان از پارچه تمیز، پیستوله و قلم مو استفاده کرد. پس از رنگ آمیزی باید صبر کنید تا سطح کاملا خشک شده سپس مجدد اقدام به زدن رنگ کنید.
در صورتی که تمایل به محو شدن آثار قلم مو یا پارچه بر روی چوب را دارید پیشنهاد میکنم حتما رنگ آمیزی نوبت سوم را انجام دهید. این کار سبب یکنواخت شدن رنگ بر روی چوب خواهد شد.

پتینه روی چوب با رنگهای حلال
استفاده از رنگهای حلال باعث رنگ گرفتن قسمتهای روشن چوب به منظور بهتر نمایان شدن گرههای روی سطح چوب خواهد شد. برای انجام پتینه روی چوب بوسیله رنگهای حلال، بایستی ابتدا رنگ را با روغن بزرک مخلوط کرده، سپس بوسیله قلم مو شروع به رنگ آمیزی کنید. نکته قابل توجه در این روش این است که باید در همان لحظه با یک پارچه بدون پرز برای پاک کردن سطح رنگ آمیزی شده کمک بگیرید.
این کار به سرعت عمل بالایی نیاز دارد. در صورتی که خودتان به تنهایی قادر به انجام همزمان رنگ کردن و خشک کردن رنگ نیستید از یک نفر دیگر کمک بگیرید.

پتینه روی چوب با لاک الکل
از مزیتهای استفاده از این تکنیک میتوان به جلوگیری از خوردگی چوب و بالا رفتن میزان نفوذپذیری به رطوبت اشاره کرد.
برای آشنایی بیشتر با هنر پتینه کاری توصیه میکنم حتما پتینه دیوار را به طور کامل مطالعه کنید تا با مزیتهای این تکنیک زیبا بیشتر آشنا شوید.

پتینه روی چوب با شاپان
قیر آب شده شاپان نام داشته که نوعی رنگ برای پوشش چوب به شمار میرود. برای اجرای پتینه روی چوب ابتدا باید شاپان را کمی تینر، نفت و یا بنزین رقیق کرده و بوسیله پارچه آن را روی چوب بکشید. حرکات رفت و برگشتی این پوشش زیبا سبب ایجاد خلق اثری بی نظیر بر روی چوب خواهد شد.

پتینه روی چوب با رنگ روغن
معمولا از تمام رنگهای روغنی که برای رنگ آمیزی ساختمان استفاده میشود میتوان در این تکنیک به کار برد. این تکنیک به سه روش متداول اجرا خواهد شد.
- تمام سطح چوب با استفاده از رنگ روغنی غلیط پوشانده شده و پس از آن با استفاده از رنگهای روشن تر میتوان طرحهای زیبا روی چوب خلق کرد.
- در روش دوم نیز سطح چوب را با رنگهای غلیظ رنگ آمیزی کرده و پس از خشک شدن، با استفاده از مسواک رنگ طلایی رقیق شده را بر روی نقاطی از چوب خواهید زد.
- و در روش آخر رنگ روغن غلیظ شده را بر روی چوب زده و قبل خشک شدن کامل سطوح، با استفاده از پارچه آغشته به تینر شروع به رنگ برداری برخی نقاط خواهید کرد.

نکات تکمیلی آموزش پتینه روی چوب
- چوب مناسب با توجه به نوع پتینه کاری انتخاب کنید.
- سطح چوب را به وسیله الکل سفید تمیز کنید.
- پس از خشک شدن کاملا چوب رنگ آمیزی را شروع کنید.
- از رنگهای مرغوب استفاده کنید.
- در صورت نارضایتی از طرح موجود میتوانید به راحتی با استفاده از تینر و با بنزین رنگ را به طور کامل از روی چوب پاک کنید.
- دقت داشته باشید رنگهای استفاده شده خیلی غلیظ نباشد تا رگههای چوب پس از رنگ زدن نیز مشخص باشد و جلوه زیبایی به پتینه کاری بدهد.
- پیشنهاد میشود ابتدا رنگ را بر روی قسمتی از چوب امتحان کنید.

آموزش پتینه کاری گروه پتینه کاری الهه پیروز
چنانچه تمایل به آموزش پتینه روی چوب دارید با ثبت نام در دورههای آموزشی گروه پتینه کاری الهه پیروز توسط اساتید برجسته، این هنر زیبا را به صورت حرفه ای یاد گرفته و کسب درآمد کنید.
تلفن تماس جهت کسب اطلاعات بیشتر :
مقاله آموزش پتینه کاری مقاله ای جامع در خصوص آموزش پتینه کاری بر روی سطوح مختلف خواهد بود.
جمع بندی
استفاده از تکنیک پتینه روی چوب علاوه بر زیبایی سبب افزایش دوام و ماندگاری وسایل چوبی شده و از خوردگی چوب جلوگیری خواهد کرد. علاوه بر روشهای فوق، میتوان از اسپریهای رنگ، با استفاده از رنگی متضاد با رنگ چوب استفاده کرد.
سوالات رایج
- بهره گیری از متخصصین دوره دیده
- استفاده از مواد با کیفیت
- هزینه کم
- پتینه کاری با استفاده از آخرین متدهای روز دنیا
- تضمین کیفیت
- استفاده از ابزار پیشرفته و حرفه ای
- تحویل کار طبق زمان بندی مشخص
اجرای پتینه بر روی تمامی سطوح از جمله سیمان، سنگ، آجر، سفال، شیشه، گچ و بتن قابل اجرا خواهد بود.
سطح سفال خام را با سمباده کاملا صاف میکنید. سپس آن را شسته و خشک میکنید. در ادامه تمام سطح ظرف سفالی را جسب چوب زده و منتظر میمانید تا کاملا خشک شود. در نهایت با استفاده از یک قلم موی پهن رنگ مورد نظر را به صورت عمودی روی ظرف میکشید. در انتها از روغن جلا، اکلیل و پودر نقره ای برای سایه زدن ظرف سفالی استفاده کنید.